About us
Over ons
Bij terugkeer in Nederland, na 1,5 jaar in China te hebben gewoond, verlangde ik terug naar al het heerlijke eten dat het land te bieden heeft. Met name de Sichuan regio, met zijn heerlijke mala smaakprofiel, had mijn ogen geopend. Gelukkig zijn de recepten voor mijn favoriete gerechten online gewoon beschikbaar. Echter zijn niet alle ingrediënten even makkelijk te vinden in Nederland of zelfs Europa. De purist in mij kon het niet over zijn hart verkrijgen om in de gerechten alle fantastische chili's simpelweg te vervangen voor ander soorten pepers, die wel te verkrijgen zijn. Veelal waren deze chili's namelijk het hart van het gerecht. Zodoende ben ik opzoek gegaan naar leveranciers waar deze chili's en andere producten uit de regio te verkrijgen zijn. Zoals u ziet, met succes.
Vanuit de verwachting dat ik niet de enige ben die opzoek is naar de meer authentieke ingrediënten uit de Sichuan regio, zijn we deze webshop gestart. Voor nu verkopen we met name de chili's en Sichuan peperkorrels, maar hopen in de toekomst ons assortiment flink uit te breiden met soya sauzen, azijn, dou bian jiang en al de andere fantastische ingredienten die de regio te bieden heeft.
Koen en Elisa
Over de Sichuan regio
De Sichuan-regio, gelegen in het zuidwesten van China, is een gebied met een rijke geografische en culturele achtergrond. Omringd door bergen en doorkruist door de Yangtze-rivier, staat Sichuan bekend om haar vruchtbare gronden en diverse klimaten. Deze kenmerken hebben de regio de bijnaam "Hemels Land" opgeleverd, dankzij de overvloed aan voedsel en natuurlijke rijkdommen.
Sichuan speelt een belangrijke rol in de moderne Chinese economie en is een knooppunt voor technologie, productie en landbouw. Ondanks deze modernisering bloeit het traditionele leven nog steeds in de landelijke gebieden, waar eeuwenoude landbouwmethoden het landschap blijven vormen.
Het hart van de identiteit van Sichuan wordt echter gevormd door haar keuken. Deze keuken staat bekend om haar gedurfde smaken, met name het gebruik van Sichuanpeper, chilipepers en knoflook, wat leidt tot de iconische 'ma la'-sensatie (verdovend en pittig) die geliefd is bij fijnproevers. De Sichuankeuken wordt wereldwijd geprezen om haar diepgang in smaak en grote variëteit
